Tsjirste Abegg, therapeut/coach

Wie ben ik? Ik ben iemand die veel interesse heeft in de innerlijke belevingswereld en de verander mogelijkheden van de mens. Deze interesses hebben ertoe geleid dat ik nu werk als therapeut/coach.

Ik ben mijn werkende leven begonnen als leerkracht op een basisschool. Ik kreeg na een aantal jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan de opleiding tot schoolleider. Ik vond alles wat te maken had het begeleiden van de werknemers leuk en zinvol. Het zakelijke gedeelte vond ik niet interessant. Het werk op school gaf steeds minder voldoening en ik had behoefte aan een nieuwe uitdaging.

Na een heftige gebeurtenis in 2007 ervaarde ik veel negatieve gedachten en gevoelens. Dit had veel invloed op mijn functioneren zowel prive als op mijn werk. Op aanraden van mijn omgeving, ben ik in therapie gegaan. Ik ontdekte wat de oorzaak van mijn negatieve  gevoel was, hoe dit zich tijdens mijn leven had ontwikkeld en welke invloed het nu op mijn leven had. Ook leerde ik dat je alles kan verwerken en loslaten, waardoor het leven er heel anders gaat uitzien.

Voordat ik in therapie ging, dacht ik vaak: ‘Ik wil van mijn negatieve gedachten en gevoelens af maar ik weet niet hoe. In de begeleiding leerde ik mijn eigen verander mogelijkheden kennen en gebruiken. Ook leerde ik dat als je zelf verandert het leven met je mee verandert. Mijn nieuwe uitdaging werd: Zoveel mogelijk mensen helpen bij het vinden van hun passie en het creeeren van de beste versie van zichzelf.

Ik heb de opleiding tot therapeut afgerond aan de academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel. Naast het werk in mijn praktijk, ben ik gezins-en verliescoach bij Humanitas en parttime leerkracht op een basisschool.

Wie is Tsjirste

Ik ontmoette Tsjirste op de basisschool waar zij juf is en ik stage liep om juf te worden. We hadden meteen een klik en werden al snel vriendinnen. We spraken zelden over school, wel over vele andere gezamenlijke interesses.
Beiden beschikken we over veel invoelingsvermogen. Dat maakt dat we al snel ‘de diepte induiken’. Een aantal lastige vraagstukken in mijn leven heb ik – tijdens haar studie tot therapeut – aan Tsjirste voorgelegd. In een aantal sessies oefende zij dan haar vaardigheden, ik kreeg inzichten waarmee ik verder kon. Eén daarvan was overigens het besef dat ik toch geen juf wilde worden…
Onze vriendschap groeit mee met onze individuele ontwikkeling. We gaan geen onderwerp uit de weg en lachen heel wat af, ook om onszelf.
Ik vind het knap hoe Tsjirste naast haar baan en gezin een complexe studie heeft afgerond. Mijn wens is dat veel mensen de weg naar haar praktijk vinden. Door haar vermogen om af te stemmen, haar kennis en haar levenservaring heeft zij alles in huis om anderen te helpen hun leven op een positieve manier vorm te geven.

Marjon Woudstra

Wil je met mij werken aan het vinden van je passie en creeeren van de beste versie van jezelf?

Bekijk wat wij samen kunnen bereiken.

De praktijk

De missie van Ayuda is om zoveel mogelijk mensen helpen bij het vinden van hun passie en het creeren van de beste versie van zichzelf.

De visie van Ayuda is dat iedere klacht, probleem of moeilijkheid ergens in het leven is ontstaan en het beinvloedt ons functioneren in het hier-en-nu. Door therapie/coaching krijg je de mogelijkheid om alles te verwerken, los te laten en/of te veranderen.

Pin It on Pinterest

Share This