Tsjirste Abegg, therapeut/coach

Wie ben ik? Ik ben iemand die veel interesse heeft in de innerlijke belevingswereld en de verander mogelijkheden van de mens. Deze interesses hebben ertoe geleid dat ik nu werk als therapeut/coach.

Ik ben mijn werkende leven begonnen als leerkracht op een basisschool. Ik kreeg na een aantal jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan de opleiding tot schoolleider. Ik vond alles wat te maken had het begeleiden van de werknemers leuk en zinvol. Het zakelijke gedeelte vond ik niet interessant en voor het leidinggeven was ik nog niet klaar. Ik had te weinig zelfvertrouwen en was nog teveel bezig met wat anderen van mij vonden.

Na een heftige gebeurtenis in 2007 ervaarde ik veel negatieve gedachten en gevoelens. Mijn zelfvertrouwen daalde tot een dieptepunt. Dit had veel invloed op mijn functioneren zowel privé als op mijn werk. Op aanraden van mijn omgeving, ben ik in therapie gegaan. Ik ontdekte wat de oorzaak van mijn onzekerheid was, hoe dit zich tijdens mijn leven had ontwikkeld en welke invloed het nu op mijn leven had. Ook leerde ik dat je alles kan verwerken en loslaten, waardoor het leven er heel anders gaat uitzien.

Voordat ik in therapie ging, dacht ik vaak: ‘Ik wil van mijn negatieve gedachten en gevoelens af maar ik weet niet hoe. In de begeleiding leerde ik mijn eigen verander mogelijkheden kennen en gebruiken. Onzekerheid maakte plaats voor zelfvertrouwen. Mijn ervaring en kennis in relatie tot mijn eigen veranderproces  en mijn affiniteit met het begeleiden van mensen, hebben er toe geleid dat ik therapeut ben geworden.

Ik heb de opleiding tot therapeut afgerond aan de academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel. Naast mijn werk in praktijk Ayuda, ben ik co-founder bij Living Out Love, een organisatie voor event & stage hosting. LOL creeert feestelijke en inspirerende omgevingen, die diepgaande en oprechte contacten stimuleert en bijdraagt aan het besef dat bewustzijn zorgt voor autonomie en zelfontplooiing.

Wie is Tsjirste

Ik ontmoette Tsjirste op de basisschool waar zij juf is en ik stage liep om juf te worden. We hadden meteen een klik en werden al snel vriendinnen. We spraken zelden over school, wel over vele andere gezamenlijke interesses.
Beiden beschikken we over veel invoelingsvermogen. Dat maakt dat we al snel ‘de diepte induiken’. Een aantal lastige vraagstukken in mijn leven heb ik – tijdens haar studie tot therapeut – aan Tsjirste voorgelegd. In een aantal sessies oefende zij dan haar vaardigheden, ik kreeg inzichten waarmee ik verder kon. Eén daarvan was overigens het besef dat ik toch geen juf wilde worden…
Onze vriendschap groeit mee met onze individuele ontwikkeling. We gaan geen onderwerp uit de weg en lachen heel wat af, ook om onszelf.
Ik vind het knap hoe Tsjirste naast haar baan en gezin een complexe studie heeft afgerond. Mijn wens is dat veel mensen de weg naar haar praktijk vinden. Door haar vermogen om af te stemmen, haar kennis en haar levenservaring heeft zij alles in huis om anderen te helpen hun leven op een positieve manier vorm te geven.

Marjon Woudstra

Ontdek dat veranderen helemaal niet zo moeilijk is.

Wil je meer weten over de begeleiding?

De praktijk

De missie van Ayuda is om zoveel mogelijk mensen helpen om vanuit zelfvertrouwen het leven vorm te geven.

De visie van Ayuda is dat iedere klacht, probleem of moeilijkheid ergens in het leven is ontstaan en het beinvloedt ons functioneren in het hier-en-nu. Door therapie/coaching krijg je de mogelijkheid om alles te verwerken, los te laten en/of te veranderen.

Pin It on Pinterest

Share This